OMOH SQUAD’S PICK: ANTHEMS FOR BUDAPEST PRIDE

Az OMOH (“Homo House Commando”) bejegyzése.  

Összegyűjtöttünk zenéket, amik összefoglalják számunkra a Pride üzenetét és még egy felvonulós playlistbe is passzolnak, legalábbis ha az OMOH megszállna egy kamiont, biztosan megszólalnának ezek a számok.

Ani – Love Is The Message (For Those Who Didn’t Hear It) (Club Vox Mix) [Prescription, 1994]

Ez szerintem tényleg nem esett le sokaknak. Szeressetek! Szeretni nagyon jó, meg szeretve lenni is nagyon jó, ilyen egyszerű a képlet tulajdonképpen.

Black Cock – Jucy Sushi [Black Cock, 1994]

12 inch fekete gyönyör, nem is kommentálnám tovább.

Floorplan – Tell You No Lie [M-PLANT, 2016]

Mennybemenetel. A track alapjául szolgáló eredeti csak egy kellemes diszkószám (Betty Wright – Lovin’ Is Really My Game), Floorplan viszont úgy nyúlt hozzá, hogy abból az évtized legfülbemászóbb és legörömtelibb klubhimnusza lett, diszkó és techno melegházassága.

Jamie 326 – Dr. Fuck [Partehardy, 2010]

Tudom, hogy valakik nem szeretik ha a Pride a szexről szól, mert az ugye kellemetlen téma. Meg megbotránkoznak az emberek, és azt képzelik hogy minden buzi erkölcstelen, vagy nem is tudom. De hát tulajdonképpen arról szól nem? Anyámnak is az volt az első kérdése, hogy “Jó az ha seggbekúrnak, fiam?” És hát igen Anya, jó. 🙂

Szóval ne csak szeressetek! Táncoljatok erotikusan, vetkőzzetek, szexeljetek, feszegessétek a határaitokat, fedezzétek fel magatokat, kísérletezzetek: legyetek szabadok!

Kim Ann Foxman – Creature (a/jus/ted Remix) [Firehouse, 2016]

A feketék és melegek alkotta ballroom szcéna és a vogue tánckultúra előtt tisztelgő queer-house. Tavaly újra kiadták remixekkel, ez az aciddel átitatott verzió pedig végre igazán dj kompatibilissé tette.

Valesuchi & Matias Aguayo – Nasty Woman [Unreleased, 2017]

A techno nem csak a hedonizmusról szól. A tavalyi Women’s Marchon elhangzott faji, vallási, nemi, szexuális kirekesztés elleni beszéd aktuálisabb, mint valaha, és hála ennek a feldolgozásnak, a tánctéren is terjeszthetővé vált. Az elektronikus zenei  közegre is ráfér, hogy emlékezzen, miért is fontos mindez.

Paul Johnson – Love Is Free [Relief, 1996]

Nem az a tipikus partibomba, a kemény lábdob ellenére is egészen visszafogott, de hála a beszédszerűen ismétlődő szövegnek, simán felér egy hipnózissal. Egy felvonulásról sem maradhat ki.

Round One – I’m Your Brother (Club Version) [Main Street, 1994]

Nyitottság, egyenlőség, testvériség, nem lehet elégszer hangsúlyozni, és ettől a megható és kedves számtól tényleg muszáj egymás vállára borulni és elhinni néhány pillanatra, hogy a világ igazából egy békés hely.

Virginia – Bally Linny [Ostgut Ton, 2016]

A 80-as évek melegközönséget célzó pop- és diszkózenéjének nosztalgiájában úszó eufória.

Az OMOH következő eseménye július 28-án a Corvin Clubban: OMOH 012