A digitális EXILES első analógja

Megjelenés: 2017. szeptember 9.

Kiadó: EXILES

Art work: Killi Zsanna (Mystic Voip)

Az EXILES kiadó egy “vájtfülű techno” bulival indult 2016 tavaszán – inkább fesztivál volt mint buli. Azóta rendületlenül jelentetnek meg különböző sötét technószerűségeket a Soundcloud oldalukon. Kolbenheyer Erik egy newcomer frissességével tudott az EXILES projektjéhez ténylegesen various artist-okat megnyerni, miközben az EXILES a sokoldalúság ellenére kezd karaktert nyerni.

VA kazit csinált most az EXILES. Tényleg VA-t. Ezt a négy (magyar) figurát ritkán látni egy fényképen. Hármat még csak-csak. A B side szinte homogén. B mint baszatáska. Az A-ról az omega 3 is odaférne a B-re. Az Alley Catss darabbal nem csak Alley Catss viccelte meg magát, hanem az EXILES is a kazit. Ki gondolta volna, hogy a tipikusan mindenféle atonális disztópiákat író Alley Catss az EXILES-nál fog jungleozni!

A cover egy ún. nyomtatott áramkört ábrázol. Ez amolyan analógos esztétika, ami az EXILES-hoz is közel áll. Alley Catss-el itt is elrugaszkodnak (laptopok satöbbik), de legyünk őszinték: a digitális is analóg avagy az Ableton is csak tranzisztorokkal megy.

A VA-t a vicc, a minőség és az esztétika összetartja.