Temporal Transmission: Spiral Fields

Szerző: Temporal Transmission

Szám:  Spiral Fields

Kiadó: S/M Digital Records

Megjelenés: 2016. október 10.

 

A horvát elvileg technós egy «ambient» darabja az új S/M Digital Records válogatás lemezről.

Temporal Transmissiontól tipikusan annyira kemény technók szoktak jönni, hogy mintha még ő is elszégyellné magát, mert időről-időre eltünteti őket. Ami azért is kár, mert olyan kiadatlanságok is mint például az egykor «Refuckulate {Landing On Juniper}» névre hallgató feltöltés is közkincsetlenedik. Mindamellett az ő technója míves, a zúzás egyszerre önkényes és funkcionális, engem helyenként T. Dixonra emlékeztet.

Ilyen felvezetés után a Spiral Fields egy súlyos kisiklás, mintha TT egy barbibabába szeretett volna bele. Úgy tűnik azonban, hogy a TT vonat rodeóban is jó és élmény volt megélni őt «off-track» (azóta visszasiklott ugyan, lásd fenti SC link – franc, azóta az is törlődött amire utalnék itt; úgy tűnik, tiszavirág életű termékek ezek).

ˇSlave to Love ♡, ez az válogatás album címe, ahol a Spiral Fields nem rég megjelent. Az S/M Digital Records kiadónál már jelent meg (technó) TT, és amennyira a pletykáknak hinni lehet, most személyesen a kiadó főnök zabolázta meg őt egy szám erejéig. (A válogatás egyébként tényleg egy szerelmes album, sokféle szerelemmel, de eggyel biztos: a zene felé. A  ˇSlave to Love ♡ tartalmát zeneileg talán csak a basszus tartja össze – elektro, dub, repp, stb. – (már-már eklektikus), de kit érdekel. Mintha jobban szeretnék a zenét, mintsem hogy erra-arra várjanak, hogy összeálljon (a számok mármint), együtt táncoljanak a kor (hip) szellemével, satöbbi. Az ilyen lazaság egyre ritkább. Ha mindenkinek csak egy szám tetszik a válogatásról, már megérte!)