Neo Life: 99LETTERS & TRP Remix

Album: 99LETTERS: Untold Future

Szám: Neo Life (original & TRP remix)

Kiadó: Dalmata Daniel

Megjelenés: 2016. november 3. 

 

Neo Life, a magyar Dalmata Daniel kiadó második kiadásán. Immáron house. Megint vinyl. Még mindig külföldi, még mindig deluxe.

Dalma Daniel nagyban játszik az ugaron. Külföldiket ad ki, eladhatatlan zsánereket ad el igazi eurókért (először holland electro, most pedig japán lo-fi house), meglepő lájk tszunamit generál (tiszteletet érdemlően Mo. talán legjobb DJ-jének), és szigorúan vinyleznek.

A Neo Life a promó része, extra videóval.

99LETTERS fiatal és lelkes. És őszinte, egyik kedvenc producere Rezett. Ez a rajongás jót fog majd tenni, ha kicsit fel akarja rázni a zenéjét. A Neo Life precíz lounge house, ahogy Kabos mondaná, fürödni hideg, inni meleg. Monoton, már-már szintetikus, próbálom elképzelni mikor jönne jól ez a szám. Talán egy jó hosszú buli nagyon elején, hogy ne nagyon zavarja a beszélgetést.

A TRP remix sokkal energikusabb.

Erre nem lehet nem odafigyelni. Persze agresszívabb az arzenál, sok az effekt (savacska, dobok satöbbi), de nem gicces, szinte szerénynek hat és mégis kicsavar a székből.

TRP német és a londoni Lobster Thereminnél is ad ki zenét, amely kiadó egyébként bizonyos magyar house-táji producerek egyik nagy exportőre — innen talán Dalmata Daniel hazai gyökerei is sejthetők. Az látszik és hallatszik, hogy TRP szereti a groove-ot, és pont ez teszi egy érdekes technóssá. Talán lehetne a következő album az övé, szabad kezet adva neki. Én alig várnám.