Endgame a Soft Shell Debün

Koncert: Müszi, 2017. február 4. (FB)

Egy disznólkodás volt. De nem lehetett ellene tenni semmit. Annyira hipnotikus volt, hogy besemmizve is vonaglásba fulladt. Ez a fiatal-palotai forma a marilyn mansonos zubbonyában ujja köre csavart mindenkit, aki csak arra járt. Igenis, sok mindenből lehet várat építeni. A sokakat elidegenítő műfajokból, mint a trap, grime, meg mindenféle mash-up, amit manapság “dancehall” vagy “club” zenének hívnak, Endgame kikanyarított egy egy órás tripet, a dózist még az elején, pár perc alatt belepermezte a jelenlévők fejébe. Olyan volt mint valami orgia, ahol kis idő után már senki nem szégyell semmit. A zenei műfajt egyelőre nehéz “kunst”-izálni (mint ahogy a technót meg hasonlókat merik vernissage-okra vinni a csevej meg a bor mellé), ez inkább alkímia, amit a “tudósok” megmosolyognak. Nos, lehet ezen röhögni, de szemtanúja voltam, hogy működik!

Endgame (és a zene, amit képvisel) egy új jelenség. Mára már szuperlatívuszokban beszélnek a ritmusokhoz való tehetségéről, és arról, ahogy a műfajainak hektikus-szintetikus apokalipsziséből tud természetesnek ható, szinte könnyed zenei végterméket kreálni. Egy ‘16-os példa a Savage EP és aztán pedig a Hyperdub debü. Apropó Hyperdub, Endgame mintha ironikusan tisztelegni akart volna új kenyéradója pedigréjének azzal, hogy a koncert közben pár percenként megnyomta a dub szirénát 🙂

A Soft Shell egy motivált krú, akik robbantani készültek az első partin. Kibérelték a Müszi diszkó intim flórját (a Müszi továbbra is működik mint parti-inkubátor), tiszteletre méltó naívitással meghívták a kedvenc külföldiüket, és csapattak! A Müszi Martin Audiója a célnak megfelel, a kicsit talán túl sok fényt adó (helyenként kifejezetten látványos) visual viszont annyi fricskát adott, hogy így jobban láthatták egymást a gangbang résztvevői. Az Endgame mise felvezetése nem volt túl meggyőző (beleértve a kissé szétszórtnak tűnt Organ Tapest és produkcióját), jó pár vendéget még a Hyperdub hívószó (Kode9 legendás kiadója) sem tudott Endgame 2am-es kezdésig marasztalni.

A hypehoz képest (Hyperdub, RA sztár, NTS házigazda, Panorama Bar debü) kevesen voltak, de hát ilyen a honi sóbiznisz 22-es csapdája. Akik kibírták kettőig extrát láttak.

2 Comments

Comments are closed.