Új Bála: Maneki Necro & Friends

A kép forrása: Facebook

Az interjú témája az idén februárban megjelent ‘Maneki Necro & Friends’ című Új Bála album, ami meghallgatható és megvásárolható itt

Imádom az ishlert. Mi az ‘Ischler’ intro?

Új Bála: Én is imádom az ishlert. A legrégebbi nóta a lemezen. Akkoriban írtam amikor már untam az Abletont, viszont nem volt egyebem egy monofón szintin és egy delay pedálon kívül. Úgyhogy ilyen és ehhez hasonló zsengékkel próbálkoztam. Nem nevezném intronak, egyszerűen ilyen hosszú.

Sok szám, például a ‘The Lion King Simulator Program’, kvázi-szép. Ha nem is a Lion King, de az Alice Csodaországban jut eszembe, cukimuki mintákból építkezik, de valami elidegenít, vadul giccstelenít. Hülyeség? 

Új Bála: Általánosságban elmondható azt hiszem, hogy a motívumok nagy részét egy hajszál választja el a normálisnak vélttől, de valami mégsem klappol. Kicsit olyan ez a lemez mint Svédország.

A ‘Blues Machine Audio Sample II.’ egyenesen egy bölcsődal.

Új Bála: Úgy érzem magam tőle mintha lenne jogosítványom, és egy lomha Cadillac volánja mögül integetnék az szomszédoknak. Egy kis 90-es évek hip-hop nosztalgia, mint egy I Got 5 On It instrumental.

 

A ‘Tip Top Presso Bar’ egy tip-top tánctrekk. Hogy állsz a beatekkel?

Új Bála: Ezt akkoriban írtam amikor a Boka lemezemet. Az egész tracket végigkísérik ezek a periodikus koppanások amiket nagyon csípek. Mint amikor egy raklapot akarsz összeszögelni, de sehogy sem bírod átütni a szeget, és már visszhangzik az egész fatelep. A jó pergő olyan, hogy abban benne van a passió is. Amúgy szeretek táncolni, tánczenéket írni, szeretem ha táncolnak amikor játszom.

Ez egy vicces album szerinted? Terry Gilliam mozik is eszembe jutottak. Valószínű a gépek miatt.

Új Bála: Talán humorosabb a többi lemezemnél. Bizonyos témák- a korábbiakkal ellentétben-meglepően könnyed végkifejlettel szolgálnak. Minden kicsit feloldódik egy lazán rendezett tragikomédiában. Nagyapám volt a falu mozigépésze, de én a moziról keveset tudok.

Pacquiao?

Új Bála: A bátyám amolyan tengerész féle, és egy szép napon felvette a telefonjával amint egy filippínó matróz karaokézik. Tulajdonképpen ez a waw képezi ennek a kis epizódnak az alapját. Innen a név.

Milyen volt Rio?

Új Bála: Rioval még nem végeztem!