Blitz: München új szipiszupi techno klubja

Jó helyen van, tök München központ. Áprilisban a nyitásnál kétezren álltak sorba. A VOID hangszórók barokkosan szétdesignoltak. Nagyon cuki az enteriőr (fa, meg faszerű, faragás, feel-good). Vetítés nincs, csak (drága) fénytechnika.

A bejáratnál eljátszák a berlini protokollt: “A vendéglistán vagy-e?”. Csak itt ha nem, akkor jó szórakozást kívánnak. A steril PC-szerű Münchenben (még) nem lehet csak úgy bouncolgatni. Azért még egy “Azt ugye tudod, hogy ez meleg buli?”-val megpróbálnak megingatni, de innentől már tényleg csak a telefon kamerájának a leragasztás van hátra. (A telefon kamera leragasztással kapcsolatban megenyhültem nyáron a Heideglühenben, ahol (fényes nappal) olyan vonaglások mentek, hogy azt senki sem akarná magáról megosztva látni. A leragasztással aláírunk egy de facto konktraktust, hogy igen, kibaszathatom magam, ha itt kattingatok.)

Két floor van. Aznap este velük:

BLITZ: Dasha Rush, Function, Muallem
PLUS: Leo Küchler b2b Skee Mask*

*Skee Mask felcseng az utolsó MMN podcastban is; a müncheni egyretrendibb Ilian Tapetől, óriási brékek, house-ok, technók, mindenek. Alul pár szám az estből.

True story. Nem lehet cigizni, csak backstage. A kisteremben (PLUS) ez úgy néz ki, hogy a dj-k haverjai tizenöten pislákolnak a cigijeikkel két négyzetméteren és semmiperc alatt telefüstölik a helyet. Amivel nincs baj, mert szerintem oké a cigis buli (ha már virrasztunk, meg züllünk, meg párhuzamos világozunk) csak akkor miért van a közönség ilyen abszurd módon diszkriminálva.

A laza door policynek köszönhetően van pórázon vezetett bőrmaszkos szexrabszolga, de sok októberfesztes bajor népviselet is. A nagyteremben dögmeleg, veretés, félmeztelenkedés, kicsit wannabe, kicsit autentikus. A kisterem őszintébb. A vécé rész óriási highlight, ami a múzeum épület (Deutsches Museum, lásd cover) egy nagyteres aula szerűségéből közelíthető meg: nagy lépcsők, sok tér, döglés, csókolózás, szépítkezés.

Blitz (“villám”) a hely neve, minden bizonnyal ez is múzeumi örökség: a híres villám szimulátor-generátor és a Faraday-kalitka itt vannak a szomszédban.

A Blitz sehenswert, megéri elnézni.

Leo Küchler b2b Skee Mask minta (Blitz, München, 2017 szeptember 23.):

Afrohouse UK: Liem & Eddies Ness: The Smiler
Kurvarégi Chicago: Marshell Jefferson presents The Dancing Flutes: Give A Little For The Gold
Aki úgy néz ki mint a Szállító: Boddika: Soul What
Astro techno/spirituál house: Clusters: A Sagittariun
Kurvarégi Chicago: DJ Skull: Vision Revelations
A one and only: Omar S: Solely Supported
Kurvarégi acid house: Da Posse Featuring Martell: Searchin’ Hard (Mike Dunn’s A.C. Mix)

1 Comment

Comments are closed.