ooo & MA’AM – /0/ REMIXES:
Egy szerzői album műfaji átiratai

Az ooo & MA’AM formáció, más néven Csernovszky Márton és Makay Anna tavaly szeptemberben jelentették meg debütáló EP-jüket az EXILES-on, azóta a kazetta első újranyomását éli, a zenészek pedig élő műsorukat fejlesztik, turnéznak és szóló megjelenésekkel is készülnek a kiadónál.

A 2018-as Record Store Day alkalmából készült remixalbum műfaji megközelítésekkel szolgál az eredeti, romantikus post-pop spleenhez. A feldolgozások zsánerüket tekintve széles mezsgyén mozognak, érvényesül az ’expect the unexpected’ elve, található köztük noise újragondolás (Mike Nylons), éteri kortárs-komoly interpretáció (S Olbricht) vagy épp post-club bounce (Fausto Mercier).

A trekkek a felismerhetőség túlsó határán invokálják az eredetieket: a Panel Trax társalapító Maks mikroszkopikus textúrákra bontotta a ’Loop Age’-t, a Technodub Seance képviseletében ZOL a misztikumot ragadta ki a ’Sleeping’ melódiáiból és ültette egy mélytengeri dubtechno búvárharangba, a deeptechno-közeli DirekTorz pedig egy acélosan hideg, aszimmetrikus alakzatot agyalt ki ugyanazon matériából.

Az ipari könyörtelenséget Obwigszhy és Normál Tamás remixei biztosítják, ők jelenleg egy split kiadványt készítenek a labelnek.